De belangrijkste activiteit is natuurlijk kanovaren.

Deelname aan de verenigingsavonden, vaartochten en andere activiteiten is geheel vrijblijvend.

Kanoseizoen (april t/m oktober)

Iedere vrijdag is er een verenigingsavond in het clubgebouw.
Tijdens deze avonden bestaat de mogelijkheid om verschillende typen kano’s uit te proberen.
Ook worden er toertochten, trektochten en kampen georganiseerd.
Regelmatig zijn er vaartochten in aantrekkelijke gebieden door heel Nederland. Kanoën en kamperen zijn goed te combineren.

Er is een groep die op de maandagmorgen vaart, deze groep vaart ook regelmatig tochten.
Als op het Bovenwater gevaren wordt, is de vertrektijd 09:30 uur (aanwezig uiterlijk 09:15 uur).
Bij tochten kan van deze tijd afgeweken worden, de vertrektijden vind je in de agenda.

Ieder jaar organiseerd de vereniging een trektocht voor alle leden van de vereniging.
Ook is het mogelijk om deel te nemen aan activiteiten zoals brandingvaren, zeetochten meestal onder leiding van de TKBN, tevens aan georganiseerde tochten en activiteiten van de TKBN doen we mee.
Op de activiteiten kalender van de TKBN kun je zien of er wat interessants voor je bijzit.

Winterseizoen (oktober t/m maart)
In de winter vinden enkele bijeenkomsten plaats in het clubhuis.
Deze zijn vooral gericht op gezelligheid maar hebben ook een educatief karakter. Bijvoorbeeld een avond over het vaarreglement, tochten uitzetten, knopen leggen of EHBO. Daarnaast is er de wintercursus.
Deze bestaat uit meer instructie-avonden in het zwembad. Het gaat hier met name om de veiligheid en je leert dan ook hoe je kunt voorkomen dat je omslaat, hoe je elkaar kunt redden, omslaan en weer boven komen (eskimoteren).

De maandagochtend groep blijft varen zolang als mogelijk, of gaan wandelen, bij extreem weer wordt het beperkt tot koffie drinken.

Op vrijdagavond varen we:
Van 1 april tot 1 mei om 19.00 uur
Van 1 mei tot 1 september om 19.30 uur
Van 1 september tot 15 oktober om 19.00 uur

( een simpele ezelsbruggetje: R in de maand dan 19.00uur )

Maandagochtend:
Aanwezig 09:15 uur
Vertrek 09:30 uur

Zorg dat je op tijd bent, zodat we op tijd kunnen vertrekken.