Stukje geschiedenis:
” De Schotse advocaat John MacGregor (1825–1892) geldt als de eerste kanotoerist. In het midden van de 19de eeuw bouwde hij een houten boot – de Rob Roy – naar het model van de kajak. Daarmee omzwierf hij o.a. Europa. MacGregor stelde zijn avonturen te boek en stichtte in 1866 de Britse Royal Canoe Club. Vanuit die club vond het kano- en kajakvaren verspreiding als sport en recreatie.

In 1867 organiseerde MacGregor in opdracht van Napoleon III wedstrijden op de Seine ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in Parijs. De export van de nieuwe sport naar Centraal-Europa verliep via de Scandinavische landen. “

Wat is Kanoën

Kanoën is een sport die op verschillende manieren kan worden gedaan.

• In Clubverband of alleen.
  • Recreatief denk hierbij aan oa: Dagtochtjes, Trektochten, Zeevaren en nog vele andere mogelijk heden
  • Sport, denk hierbij aan wildwater varen, wedstrijdvaren

Een vereniging bezoeken om eerst te zien of kanoën iets voor u is, is natuurlijk een hele goede keuze.

Wat komt er allemaal bij kijken:

• Kano & peddel
  • Kleding